Honlapkészítés WordPress alapokon - De mi is az a WordPress?

Honlapkészítés (WP) - Profi WebDesign

Hacsak nincs szüksége egyedi megoldásokra, manapság a WordPress a legkiválóbb tartalomkezelő rendszer, mely honlapkészítés vagy akár webáruház kialakításához is felhasználható.

Manapság egyszerűen nincs másik alternatíva, amiben benne van az a számtalan lehetőség, hogy komoly céges honlapokat hozzunk létre. Rugalmasan alakítható igényeink szerint, valamint nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a Google kereső számára is könnyedén megfelelhetünk.

A WordPress-nek nagyon sok előnye van más tartalomkezelő rendszerekkel összevetve. Beszédes adat, hogy világszerte több, mint 70 millió honlap fut WordPress rendszerrel.

A WordPress honlap, webshop előnyei közül a leghasznosabbak:

A WordPress legnagyobb előnyeinek egyike nemes egyszerűsége. Elkészült honlapunk tartalmait akár mi magunk módosíthatjuk.

Tökéletesen mobilbarát

Szinte korlátlan mértékben bővíthető, továbbfejleszthető.

A WordPress honlap szerkezete egymáshoz illeszkedő (kompatibilis) elemekből áll. Ez azért nagyon előnyös, mert más tartalomkezelő rendszereknél bizonyos esetekben csak egyedi fejlesztéssel oldható meg egy-egy funkció kialakítása.

A WordPress honlapnál ezt egyszerűen megoldhatjuk pl. egy bővítménnyel (plugin-nal), widget-el a célnak megfelelően.

A WordPress ingyenes és nem igényel programozói tudást. De akkor miért fizessek egy honlapkészítőnek?

A kérdés logikus! Igaz ugyan, hogy a WordPress keretrendszer ingyenes, azonban nem árt tudni, hogy azért egy szakember sokat hozzátehet már a honlap tervezésekor a majdani sikerhez. A honlap elkészítésénél is hasznos, ha a keresőoptimalizálás is része a munkának. Megfelelő tudás híján sok-sok óra tanulás árán tehetünk szert arra a tudásra, amivel érdemleges eredményre számíthatunk.

Egy szakember által átgondolt és megtervezett, majd kivitelezett honlap hatalmas előnyt jelent Önnek a konkurensek ingyenesen, megfelelő szaktudás hiányában létrehozott „jól van az úgy” weboldalához képest. Hasznos, ha előre alaposan átgondoljuk, mit is várunk el a honlaptól, mi a célunk vele, ki a célközönségünk, majd ennek megfelelően szakember bevonásával meg is tervezzük azt.

A legfontosabb kérdések:

Blogot tervezünk írni?

Bemutatkozó honlap kellene?

Webshopot akarunk üzemeltetni?

Márkát vagy brandet akarunk építeni?

Forgalomnövelés a célunk a honlappal?

Termékkatalógusként kívánjuk használni?

Vagy ezek valamilyen kombinációjára van szükségünk?

Modern stílusú legyen? Vagy elegáns? Netán polgárpukkasztó, mert ez kell a céljaink eléréséhez?

Ilyen és hasonló kérdések megválaszolása után kezdhetjük el érdemben a honlap megtervezését. Így világossá válik az is, milyen bővítményekre lesz valóban szükségünk és csak ezeket adjuk hozzá. Ha túl sok plugint (bővítményt) aktiválunk, „jó lehet majd valamire” alapon, öngólt rúgunk, hiszen belassítja a honlapot, rontja a SEO eredményeket, másrészt felesleges hibaforrás is lehet.

A tudatos célmeghatározás azért is hasznunkra lesz, mert tudni fogjuk, hogy kinek, milyen csatornákon és milyen módszerekkel fogunk hirdetni a későbbiekben. Az ehhez szükséges eszközöket is már a honlap készítése során beillesztjük, az átadást követően máris elkezdhetjük a hirdetéseket. Nem lesz szükség utólag korrigálni, ami kimaradt.

Cégünk már a célok pontos meghatározásában is segít, javaslatainkkal hozzásegítjük Önt a legcélravezetőbb megoldás kiválasztásában. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk!

Árajánlatkérés

Vélemények