Keresőoptimalizálás / SEO – mi jelent ez a fogalom?

Keresőoptimalizálás - Profi WebDesignA keresőoptimalizálás lényege, hogy megfelelve a Google számos tartalmi és technikai feltételeinek, (több, mint 200 van!) elérjük az organikus listában (ingyenes találatok között) az első találati oldal minél előnyösebb pozícióját.

Miért előnyös a keresőoptimalizálás? Vagyis inkább miért elkerülhetetlen?

A keresőoptimalizálás, lényegénél fogva azok szeme elé viszi a honlapunkat, akiknek szeretnénk átadni üzenetünket termékünk, szolgáltatásunk hasznosságát illetően. A végső célunk tehát az, hogy értékesíteni tudjunk, profitra tegyünk szert. Ha nem élünk a keresőoptimalizálás eszközeivel, az olyan, mintha építenénk egy üzletet a belvárosban, majd nem szólnánk róla senkinek, nem hirdetnénk sehol, nem írnánk ki, hogy milyen üzlet… Ki térne be hozzánk? Aki véletlenül arra jár és rátör a kíváncsiság? Ebből sokára térülne meg a befektetésünk.

Keresőoptimalizálás vagy Google hirdetés? Hogyan jár jobban hosszú távon?

Ez egy nagyon fontos szó: befektetés! Igen, a keresőoptimalizálás egy befektetés, melynek időre van szüksége a megtérüléshez. Sokan ezért gondolják azt, hogy „inkább kiváltják a SEO-t” hirdetésekkel. Ez a gyorsabbik út, hiszen ezzel akár holnap a Google főoldalán szerepelhetünk.

DE! A hirdetések esetében az első oldali megjelenésekért minden egyes kulcsszónál, minden egyes kattintásért fizetünk – és ennek csak addig van eredménye, amíg feltöltjük az egyenleget. Amint lefogy, már el is tűntünk a látogatók szeme elől! A hirdetéseknek is van létjogosultsága természetesen, de önmagában erre alapozni szakmai sikerünket minimum könnyelműség.

Ha keresőoptimalizálásban gondolkodunk, folyamatosan költségünk lesz kb 1 évig. Viszont 1 év múlva –sok esetben már hamarabb is-a szakértelemnek köszönhetően, akár száz kulcsszóra is ott lehetünk a kereső előkelő helyein – INGYEN! (Az időtartam nagymértékben függ attól, hogy milyen intenzitással dolgozunk) Fontos tudni azonban, hogy a keresőoptimalizálás egy szakma. A fent leírtak akkor érvényesek, ha ezt megfelelő szakemberre bízzuk.

Hosszú távon a keresőoptimalizálás hatására a hirdetési költségek töredékéért jönnek a látogatók honlapunkra. További előny még, hogy a látogatók szemében az organikus találatok közötti megjelenés egyfajta garancia is, mely bizalmat ébreszt felénk. Hiszen csak az építkezik hosszú távra, akinek komoly tervei, céljai vannak!

Cégünk a stratégiai tervezéstől a kivitelezésig vállal keresőoptimalizálást akár meglévő honlap, akár új honlap fejlesztése esetén. Kérje díjmentes ajánlatunkat!

Árajánlatkérés

Vélemények