Weboldal karbantartás: Mit takar ez a fogalom? Miért van rá szükség folyamatosan?

Weboldal karbantartás - Profi WebDesignSokan azt gondolják, hogy amikor átadásra kerül egy honlap, akkor semmilyen további tennivaló nincs. Ez nagy tévedés! Egy honlapnak csak akkor van valós értéke, ha folyamatosan, hibátlanul, biztonságosan működik minden funkció, tökéletesen megjelennek a képek, szöveges tartalmak stb.

A biztonság kiemelten fontos, védeni kell a weboldalt a vírusoktól, hackerektől. 100%-os védelem sajnos nincs, így előfordulhat, hogy a honlapot egy vírustámadás használhatatlanná teszi.

A weboldal karbantartás szerves része a folyamatos adatmentés. Megfelelő, rendszeres biztonsági mentéssel a honlap teljes tartalma, - beleértve az adatbázist is, rövid időn belül helyreállítható. Ehhez természetesen az adatbázis teljes mentését is rendszeresen el kell végezni!

A weboldal karbantartás része az új tartalmak közzététele, az új információk frissítése is. A honlapon szereplő adatoknak és tartalmaknak is mindig aktuálisnak, naprakésznek kell lennie, ha nem akarunk negatív reklámot vagy kellemetlen szituációkat a tévesen szereplő információk miatt.

Webáruház karbantartása a nagyobb forgalomért

Webáruházak esetében kiemelten fontos a rendszeres karbantartás, hiszen roppant kellemetlen tud lenni, amikor pl. a megrendelésnél szembesül a vásárló a ténnyel, hogy a kiválasztott termék éppen nincs raktáron, netán már egyáltalán nincs a kínálatban, csak nem került még törlésre a webshopból! Ha pedig az új termékek feltöltése marad el, vagy pontatlanul történik, jelentős forgalomtól eshetünk el. Ehhez azonban folyamatos ellenőrzésre, karbantartásra van szükség.

Weboldal karbantartás részfeladatai a naprakészen, működőképesen, biztonságosan működő weboldal érdekében (minden esetben egyedi megegyezés szerint)

Szövegek és képi tartalmak, adatok, árak frissítése naprakészen

A weboldal motorjának (pl. WordPress) és bővítményeinek aktuális frissítése, ezek nyomon követése

Működőképesség folyamatos fenntartása, vírusirtás

Hozzáférések biztonságos létrehozása, kezelése

Biztonsági mentések rendszeres időközönkénti elvégzése

Weboldal karbantartás, és ami még szintén nagyon fontos: tárhely szolgáltatás, domain felügyelet

Egy honlap működéséhez elengedhetetlen egy biztonságosan, gyorsan működő tárhely és a kapcsolódó szolgáltatások is. A domain név felügyelete alatt pedig azt értjük, hogy a domain név megújításának időszerűségéről ne úgy értesüljön a honlap tulajdonosa, hogy eltűnt a netről! Cégünk még jóval a lejárat előtt, idejében értesíti Önt, hogy legyen ideje rendezni az aktuális díjat.

Minőségi weboldal karbantartás, villámgyors, biztonságos tárhely, kiemelt figyelem Önnek! Kérje ajánlatunkat!

Árajánlatkérés

Vélemények