Online grafika - „beszédes” vizuális elemek az online térben

Online grafika - Profi WebDesignMa már szinte kivétel nélkül mindegyik cég fontosnak tartja, hogy jelen legyen az online kommunikáció minél több csatornáján, okosan használva ezek sokféle eszközét, lehetőségeit.

Ezért ma már egy vállalkozás, - méretétől függetlenül - a korábbi, elsősorban nyomdai felhasználásra megtervezett grafikai elemeket felhasználva a digitális tér minden lehetséges platformján ugyanezen vizuális elemekkel szerepel. Milyen jól teszik!

Az egységes arculat kiemel minket a többi cég közül, amennyiben törekszünk ennek megvalósítására! Pl.: Ugyanazok a grafikai elemek jelennek meg e-mail fiókunkban névjegyként, mint amilyen névjegykártyát adunk át személyes találkozáskor.

A névjegykártyánkon szerepel honlapunk címe, ezért szerencsés, ha ugyanaz a színvilág, betűtípus, céglogó és egyéb elemek köszöntik látogatóinkat, amikor ellátogatnak weboldalunkra további információért.

Napjainkban nagyrészt inkább digitális úton juttatjuk el ügyfeleinkhez üzleti ajánlatainkat, prezentációs anyagainkat is. Itt is szerencsés, ha megismernek minket az okosan használt grafikai elemeknek köszönhetően.

A gondosan megtervezett céges logó pedig egyenesen kötelező mindenütt!

Logó tervezés

Egy kifejező, könnyen megjegyezhető logót sokkal könnyebb megjegyezni, mint a cég nevét vagy szlogenjét. A legtöbb esetben a logóról fognak minket először beazonosítani. Egy megfelelően megtervezett logóval a vizuális kommunikáció minden eszközével élhetünk online és offline egyaránt.

Milyen az ideális logó?
Egyszerű, közismert, felismerhető elemekből áll, szerencsés, ha valamilyen módon kifejezi tevékenységünk lényegét, bizalmat ébreszt, megjegyezhető, pozitív érzéseket kelt.

Online grafika és üzleti siker – Hogyan függ össze?

Az internetnek köszönhetően az információáramlás szinte már extrém módon felgyorsult. Éppen ezért van a kifejező, tudatosan megválasztott képeknek, grafikai kreatívoknak akkora jelentősége!

Az internetes felhasználói szokások is egyre inkább áthelyeződnek a PC-ről a mobil eszközökre. Hosszabb szöveget már csak akkor olvasunk el, ha valóban megragadja figyelmünket, ha számunkra hasznos információt tartalmaz. Leggyakrabban a képek alapján választunk, mielőtt kattintunk.

Az online grafika lényege: „Egy kép többet mond ezer szónál!”

– tartja a mondás. Soha nem volt még ennek ekkora jelentősége, mint napjainkban!

Egyaránt érvényes ez közösségi oldalakon megjelenített posztokra, blog bejegyzésekre, termék adatlapra egy webshopban, az összes vizuális hirdetésre…stb (arányaiban messze a legtöbben a képpel ellátott tartalmakra kattintanak.)

De ugyanez érvényes összességében is egy weboldalra, blogra, webáruházra, microsite-ra is! Ha nincsenek jó minőségű, kifejező képeink, látogatóink hamar továbbállnak… zsebükben azzal a pénzzel, amit akár nálunk is elkölthettek volna, ha figyelmüket meg tudtuk volna tartani.

Az emberek mindent látni akarnak, azonnal! Ha kiszolgáljuk ezt az igényüket (IS), akkor nyertünk.

Így függ össze az online grafika és az üzleti siker. Okos, aki ezt átlátja- és bölcs, aki ki is használja!

Ha szeretne Ön is minden online felületen impozáns megjelenéssel és színvonalas nyomdai grafikai termékekkel színre lépni, vagy megújítaná céges arculatát, mindezt egységes arculattá összehangolva, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Cégünknél egyaránt számíthat online grafika és nyomdai grafika területén is profi munkatársaink kreatív ötleteire és sokéves szakmai tapasztalatára.

Árajánlatkérés

Vélemények