Mit takar a mobilmarketing fogalma?

Mobilmarketing - Profi WebDesignA mobilmarketing egy internet alapú, sokféle csatornán alkalmazható marketing tevékenység. Ma már az emberek a kezükben,- de legalábbis a kezük ügyében hordozzák azokat az eszközöket, melyekkel a legkönnyebben kapcsolatba léphetünk velük. A mobilmarketing, ahogy a nevében is jelzi, mobil, azaz hordozható eszközökre célzott marketing tevékenységeket jelöl.

Milyen marketing tevékenységekre kínál egyedülálló lehetőségeket a mobil marketing?

A rajta küldött marketingüzenet szinte azonnali elérést és reakciókat tesz lehetővé a mobiltelefonon, táblagépen és egyéb mobil eszközökön. Közzétehetjük webhelyünket, e-mailt küldhetünk, közösségi oldalunk valamelyikén közzétehetünk bejegyzéseket, küldhetünk SMS-t és még sokféle más módon is elérhetjük célközönségünket.

Milyen kihívásokat takar, ha mobilmarketinget szeretnénk alkalmazni?

Mindenképpen olyan reklámokat, hirdetéseket kell létrehoznunk, melyek méretükben, stílusukban, típusukban alkalmasak arra, hogy okostelefonon, táblagépen és más, hasonló eszközökön hibátlanul megjelenjenek.
Elvárás még, hogy pozitív élményt is nyújtsanak és lehetőleg azonnali reakciókra késztessék a felhasználókat. Számtalan reklámra, hirdetésre van lehetőségünk, hiszen minden webhely, közösségi oldal, mobilalkalmazás más és más lehetőségeket rejt.

A mobilmarketing típusai – milyen célra melyik a legjobb? Hogyan válasszunk?

Minden cég más és más. Mások a célok, más jelenti a konverziót, más a költségvetés, más a megtérülési ráta mértéke… stb. Mindenkinek más lehet a legjobb,- de gyakran valamilyen kombináció lesz a megoldás!

Mobil alkalmazások, azaz alkalmazás alapú marketing

Ehhez a marketing típushoz valamilyen alkalmazást használunk. Ehhez nem szükséges minden esetben saját alkalmazást lefejleszttetnünk, készen is vannak kiváló alkalmazások. Az egyik közkedvelt ezek közül pl. a Google AdMob.

Speciális tevékenységet folytató cégek esetében viszont jóval egyszerűbb egy teljesen igényekre szabott alkalmazás, mint egy már meglévőt igyekezni igényeinkhez igazítani. Ebben az esetben sokkal hatékonyabban használhatjuk saját alkalmazásunkat marketing üzenetünk célba juttatásához.

A Facebook közösségi oldal szintén számtalan lehetőséget kínál. Az itt megjelenített hirdetések nagyon hasonlóak a sima posztokhoz, ezért könnyebben célba érnek, sokkal többen elolvassák, megnézik, hiszen „beleolvad” a hírfolyamba.

További lehetőségek a mobilmarketing területén:

QR-kódok: vizuális látványelemként kódolt információkat tartalmaznak, leggyakrabban rövid szöveget, és/vagy honlapcímet rejtenek. QR-kód alkalmazással könnyedén leolvashatóak.

Online játékokon belüli marketing: Biztosan Ön is bosszankodott már, amikor lazításképpen kedvenc játéka közben időnként már tolakodó stílusú hirdetéssel, pl bannerrel, felugró pop-up reklámmal, vagy akár erőszakosan megnyíló videó hirdetéssel találkozott. Ez az elrettentő példa, hogyan NE reklámozzunk. Természetesen vannak kivételek itt is, amikor éppen ez lesz célravezető..

Mobilhirdetések helyi célzással: ezek csak bizonyos területeken jelennek meg, ahol egy adott célközönség feltehetően tartózkodik. Helyi vállalkozásoknak, üzleteknek, szolgáltatóknak, éttermeknek, ételkiszállító cégeknek ideális.

Google hirdetések mobiltelefonra hangolva

A Google fizetett hirdetéseivel is gyakran találkozhatunk. Ezeket könnyen beazonosíthatjuk. Lehetnek szöveges, képes és videóhirdetések is.

SMS marketing: Amennyiben rendelkezünk a célszemély telefonszámával és hozzájárulásával, SMS-ben is küldhetünk számára rövid, marketing célú üzenetet, reklámot pl új termékről, akcióról stb.

Úgy érzi, nincs még kellően felkészülve egy mobil marketing kampányra? Jó lenne egy cégre szabott alkalmazás? Netán a stratégia kialakításával nem boldogul? Vagy egyszerűen nincs rá ideje?

Profi csapatunk készséggel megoldja ezeket a feladatokat! Keressen minket elérhetőségeinken, egyeztessünk időpontot és élvezze Ön is a XXI. század technológiáinak hatékonyságát!

Árajánlatkérés

Vélemények