Arculattervezés alapja: Logó tervezés

Arculattervezés - Profi WebDesignEgy kifejező, könnyen megjegyezhető logó az arculat legfontosabb alappillére! Egy megfelelően megtervezett logóval a vizuális kommunikáció minden eszközével élhetünk.

Milyen az ideális logó? Egyszerű, letisztult, bizalmat ébreszt, könnyen azonosítható és megjegyezhető, pozitív érzéseket vált ki célcsoportunk tagjaiból.

Kisarculat tervezés elemei

 • Logó
 • Névjegykártya
 • Boríték
 • Levélpapír
 • Prezentáció minta

A kisarculat az első lépés, mellyel beazonosíthatóvá tehetjük vállalkozásunk megjelenését. Mára sokféle kutatás alátámasztja, hogy azok a vállalkozások, melyek fontosnak érzik saját megjelenésüket üzleti körökben is és Ügyfeleik előtt is, sokkal nagyobb bizalmat élveznek.

Arculattervezés elemei

 • Céges logó tervezés
 • Céges névjegykártya
 • Céglogóval ellátott boríték
 • Céglogóval ellátott levélpapír
 • Céglogóval ellátott Word fej- és lábléc
 • Céges e-mail sablon minta
 • Céges prezentáció minta (Power Point)
 • Dosszié tervezés
 • Leporello tervezés

Ma már szinte minden cég él a digitális kommunikációs csatornák sokféle eszközével. Ezért a kisarculati, elsősorban nyomdai felhasználásra előkészített elemeket, grafikai jellemzőket kiterjesztjük a digitális kommunikáció minden lehetséges irányába.

A napi üzleti kommunikáció során üzleti ajánlatainkat, prezentációs anyagainkat ma már jellemzően inkább digitális úton juttatjuk el ügyfeleinkhez.

Óriási jelentősége van, hogy leendő ügyfelünkben első benyomásként sikerül-e pozitív képet kialakítanunk a digitális kommunikáció kapcsán vagy sem. A mai, felgyorsult világban ezért van szükség teljes arculatra, hogy könnyen és egyedileg beazonosíthatóvá váljunk.
Itt nyer értelmet az „egységes arculat” fogalma, jelentős előnyre tesz szert az, akinek online és offline megjelenései harmonikusak, egységesek. Így bárhol is találkoznak vele leendő üzleti partnerei, könnyedén felismerik.

Brossúra tervezés

Direkt értékesítést végző cégek esetében szükség van prospektusra, brossúrára, melyek az tovább erősítik a cég egységes vizuális kommunikációját, prezentálják termékeiket, szolgáltatásaikat.

Dosszié tervezés

Szintén elsősorban direkt értékesítéssel foglalkozó cégeknél fontos, hogy munkatársunk hogyan ad át egy ajánlatot, szerződést! Egy stílusosan megtervezett dossziéban átnyújtott ajánlat reklámhordozóvá is válik leendő ügyfeleink vagy az értékesítést végző kollégánk kezében.

Személyes üzleti kommunikációban vagy akár egy versenytárgyaláson jelentős előnyre tehetünk szert egy impozáns megjelenésű dossziéval.

Szórólap tervezés

A szórólapok ideje lejárt! Vagy mégsem?  Mai digitális világunkban ez nagyrészt igaz is, viszont sok esetben még mindig működik! A titok abban rejlik, hogy

 1. Mi van a szórólapunkon
 2. Nem az utcán szórjuk, hanem potenciális ügyfeleknek biztosítunk információt termékeinkről, szolgáltatásainkról saját irodánkban, telephelyünkön, szalonunkban vagy olyan helyen, ahol találkozunk velük. (pl. egy gázszerelő, miután elvégezte a munkát)

Roll-up tervezés

Kiállítások, üzleti találkozók, események, rendezvények mind-mind olyan helyszínek, melyeken sokan találkoznak céges megjelenésünkkel, arculatunkkal.

A roll-up egy kihúzható állvánnyal együtt könnyen összecsukható és szállítható transzparens. Sok esetben 2m magas és 80cm szélességű roll-up felületén már könnyen és megfelelő módon hirdethetjük cégünk szolgáltatásait. Nagyon könnyen szállítható és bármilyen helyszínen könnyen felállítható.

Molinó tervezés

Kiállítások, utcai transzparensek gyakori kelléke a molinó. Segítségével több méteres szélességben és magasságban jelenhet meg céges arculatunk, szolgáltatásunk, marketing üzenetünk. Időtálló, a külső környezeti hatásoknak is ellenáll (amennyiben UV álló hordozóra nyomtatunk!).

Arculati útmutató

Ez az a mini eszköz, amelyen keresztül meghatározzuk, hogy saját arculati anyagainkat, hogyan használják mások és hogyan ne használják. (Pl. üzleti partnerünk feltesz minket saját honlapjára..) Óriási jelentősége van annak, ha készítünk honlapunkra egy kis csomagot vektoros logóval és mellékelve hozzá egy szintén letölthető arculati útmutatót.

TIPP! Sok cég követi el azt a baklövést, hogy nem teszi elérhetővé saját logóját 3. fél számára. Sokan nem tudják, hogy így maguk alatt vágják a fát, mert mire oda jutnánk, hogy a sajtó foglalkozna cégünkkel, vektor grafikus logó hiányában nehezen kivehető paca fog megjelenni egy cégünkről szóló PR cikkben. Az arculati útmutató segítség a grafikus és tördelő kollégáknak, hogyan használják cégünk grafikai megjelenését, színeit, arculati elemeit. Segítsünk nekik a mi jól felfogott érdekünkben!

Arculati kézikönyv írás

A logótervezés, az arculati elemek, színek, betűtípusok, vizuális kiegészítések minden egyes eleme pontos rögzítésre kerül. Az arculati kézikönyv használata olyan vállalatok számára javasolt, akik egyszerre több felületen kommunikálnak, és több céggel, akár azonos időben végzik online és nyomtatott kommunikációjukat.

Az arculati kézikönyv tartalmazza az eredeti grafikák mesterpéldányait, valamint a felhasználási javaslatokat és kizárásokat is. Az arculati kézikönyv előnye, hogy a vizuális kommunikációnkba bekapcsolódó grafikus, designer, nyomdász szakemberek egységes, tiszta képet kapjanak cégünk vizuális kommunikációjáról.

Szeretné, ha egy helyen, profi szakemberek terveznék meg egységes céges arculatát?
Kérje ajánlatunkat!

Árajánlatkérés

Vélemények